Najčesći Problemi sa Garažnim Vratima i Saveti Kako Da ih Rešite
blog-post-img-718

Najčesći Problemi sa Garažnim Vratima i Saveti Kako Da ih Rešite

Garažna vrata čuvaju Vaš automobil i dragocenosti od elementarnih nepogoda i provalnika. Medjutim, dešava se da vaša vrata zakazu. Kada Vas pouzdan, automatski otvarač ne radi jedan dan, to je samo način da vam kaže da nešto nije u redu i da treba proveriti odrzavanje. Nema potrebe za paniku, prvo mozete sami odraditi jednostavne provere.

Problem broj 1. – Ukoliko garažna vrata ne reaguju na otvaranje i zatvaranje pomoću daljinskog upravljača.

Daljinski upravljači pružaju jednostavan način za nas da kontrolišemo elektroniku, ali nekad oni prestanu da rade iz nepoznatog razloga.Ako je napajanje uključeno, a vrata ne reaguju moguć je problem sa motorom vrata ili je daljinski pokvaren.Proverite prvo baterije daljinskog upravljača i za svaki slučaj ih promenite, zatim se približite senzoru i pokušajte ponovo da pomerite vrata. Ukoliko senzor prima signal, a i dalje ne reaguje to znači da je problem u motoru.

Problem broj 2 – Garažna vrata neće da se otvore, a vi ste zarobljeni unutra.

Automatska vrata nam obezbedjuju pogodan način za otvaranje i zatvaranje jednostavnim pritiskom na dugme. Medjutim, kada kontrole ne reaguju na komandu, daljinski ne radi, a vi u garaži kasnite na posao, bez panike. Logicno bi bilo da proverite da li je vas garažni mehanizam isključen iz utičnice. Ako je uključen, a i dalje odbija da radi, proverite žice i osigurače.Moguće je da se vaš motor zbog previše korišćenja otkazao. U tom slučaju zovite Segmentna Garažna Vrata Tim. Nikada ne pokušavajte da popravite elektricne komponente sami. Samo možete dovesti do većeg kvara ili požara. Upotrebite ručno podešavanja koja će vam posebno objasniti ekipa garažnih vrata i ona će se otvoriti.

Problem broj 3 – Ukoliko živite u području koje doživljava drastične promene vremenskih uslova onda se nemojte začuditi ukoliko u toku zime garazna vrata zakazu.

Vrata odbijaju da se otvore jer su se zaledila i zaglavila u podu garaže. Ne pokušavajte da rešite ovaj problem upornošću da daljinskim zadajete komande jer ona neće odreagovati. Koristeći fen za kosu otopićete led kojim su vrata zalepljena za pod, nipošto ne koristite lopatu ili oštre uredjaje jer možete oštetiti vrata.

admin 4 posts

No other information about this user.

No Comments