Saveti za Jednostavno Održavanje Garažnih Vrata
blog-post-img-731

Saveti za Jednostavno Održavanje Garažnih Vrata

Garažna vrata treba održavati tokom cele godine. To će pomoći da se osigura njihova efikasnost. Nailazićete na sitne probleme koji se lako rešavaju. Ukoliko zanemarite ove male probleme, oni mogu napredovati i dovesti do ozbiljnijeg kvara koje mogu koštati dosta novca. Postoji nekoliko stvari na koje morate paziti ako vaša garažna vrata ne funkcionišu kako treba.

Evo nekih saveta kako da ih pravilno održavate.

Učvrsćivanje vrata je jedan veoma jednostavan potez koji će vam uštedeti i vreme i novac. Posle dužeg korisćenja garažnih vrata, šrafovi možda popuste što dovodi do toga da vrata olabave. Takva vrata su opterećavajuća za automatski sistem i mogu dovesti do električnih kvarova. Sve se to može sprečiti redovnom proverom šrafova. Ukoliko primetite da postoji luft koji pre nije postojao prvo isključite struju i uzmite šrafciger i zategnite šarke na vašim vratima.

Ukoliko niste u mogucnosti sami to da uradite, pozovite MAX DOORS za održavanje garaznih vrata i oni će rešiti ovaj sitan probem u roku od nekoliko minuta, ali nikako nemojte ignorisati sitne poremećaje koje uočite na vašim vratima.

Takodje bi trebalo da obratite pažnju na valjke na vratima. Ukoliko možete okretati valjke prstima bez ikakvog trenja to znači da vaša vrata rade dobro, ali ukoliko postoji trenje, to znači da vaša vrata ne funkcionišu kako bi trebalo. Pokušajte da rešite ovaj problem tako što ćete dodati kad ili dve ulja na valjak i ponoviti proveru. Ukoliko i dalje ne rade kako treba, to znaci da su valjci dotrajali i da ih treba promeniti.

Proverite okvire garažnih vrata, takodje prstima, ukoliko naidjete na neravninu pokušajte da očistite jer se često dešava da se nečistoća skupi na jednom mestu i remeti rad automatskog mehanizma vrata. Ne koristite oštre predmete, već uklonite toplom vodom ili nekim sredstvom za čišćenje.

Veoma lako i za kratko vreme sprečite kvarove i budite sam svoj majstor.

admin 4 posts

No other information about this user.

No Comments