Tipovi Garažnih Vrata
blog-post-img-1052

Tipovi Garažnih Vrata

Izbor garažnih vrata je jedna od osnovnih pitanja kada je u planu stavljanje ili zamena postojećih garažnih vrata. Postoje mnogi aspekti koji se moraju uzeti u obzir pre nego što odaberete ona za koja mislite da bi vam odgovarala najbolje. Postoji više tipova garažnih vrata dostupnih na tržištu i postoji veliki broj njihovih funkcija koje treba da znate. Preporučljivo je da isplanirate i precizno objasnite svoje zahteve kako bi što jednostavnije pronašli ono sto tražite. Prva odluka bi morala biti od kog materija želite da vrata budu napravljena, kao i koja vrsta.

Na osnovu zahteva možete izabrati bilo koju opciju njihovog otvaranja.

Vrata koja se rolaju na gore imaju diskretnu kutiju koja stoji iznad otvora vrata i ne zauzima puno prostora.

Postoji širok spektar i kada je reč o izboru materijala garažnih vrata. Možete izabrati bilo koja od čelika, fiberglasa, običnog starog drveta ili polietilen baze na vaš zahtev. Čelicna vrata su najjači i najtrajniji izbor, dok je polietilen velike gustine i ona nikad ne blede, ne rdjaju i ne zahtevaju da se ponovo farbaju. Fiberglas vrata su odlična opcija ukoliko želite da prirodna svetla prodru u prostoriju, odrzavanje je jednostavno. Konvencialna drvena vrata će se lako uklopiti u vaš budžet i zahteve, ali njhovo kasnije održavanje je skuplje od ostalih ponudjenih opcija. Drvena vrata zahtevaju redovnu proveru na termite i truljenje.

Garažni prostor se ne mora koristiti samo za čuvanje automobila. Može biti i mesto za čuvanje zaliha, starog nameštaja, radionica i ostalo. Važno je proceniti kakva zaštita vam je potrebna za sadržaj koji čuvate, npr. da li želite vrata koja su dobar izolator. R-vrednost govori koliko su vrata dobar izolator, sto je veća R-vrednost to su veće izolacione sposobnosti.

Garažna vrata čine 30% vidljivog dela vašeg doma, pa zašto ne iskoristiti mogućnosti da u potpunosti izaberete sami sve sto vam odgovara.

admin 4 posts

No other information about this user.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply