blog-post-img-1052

Tipovi Garažnih Vrata

Izbor garažnih vrata je jedna od osnovnih pitanja kada je u planu stavljanje ili zamena postojećih garažnih vrata. Postoje mnogi aspekti koji se moraju uzeti u obzir pre nego što odaberete ona za koja mislite da bi vam odgovarala najbolje. Postoji više tipova garažnih vrata dostupnih na tržištu i postoji veliki broj njihovih funkcija koje treba da znate. Preporučljivo je da isplanirate i precizno objasnite svoje zahteve kako bi što jednostavnije pronašli ono sto tražite. Prva odluka bi morala biti od kog materija želite da vrata budu napravljena, kao i koja vrsta.

Na osnovu zahteva možete izabrati bilo koju opciju njihovog otvaranja.

Vrata koja se rolaju na gore imaju diskretnu kutiju koja stoji iznad otvora vrata i ne zauzima puno prostora.

Postoji širok spektar i kada je reč o izboru materijala garažnih vrata. Možete izabrati bilo koja od čelika, fiberglasa, običnog starog drveta ili polietilen baze na vaš zahtev. Čelicna vrata su najjači i najtrajniji izbor, dok je polietilen velike gustine i ona nikad ne blede, ne rdjaju i ne zahtevaju da se ponovo farbaju. Fiberglas vrata su odlična opcija ukoliko želite da prirodna svetla prodru u prostoriju, odrzavanje je jednostavno. Konvencialna drvena vrata će se lako uklopiti u vaš budžet i zahteve, ali njhovo kasnije održavanje je skuplje od ostalih ponudjenih opcija. Drvena vrata zahtevaju redovnu proveru na termite i truljenje.

Garažni prostor se ne mora koristiti samo za čuvanje automobila. Može biti i mesto za čuvanje zaliha, starog nameštaja, radionica i ostalo. Važno je proceniti kakva zaštita vam je potrebna za sadržaj koji čuvate, npr. da li želite vrata koja su dobar izolator. R-vrednost govori koliko su vrata dobar izolator, sto je veća R-vrednost to su veće izolacione sposobnosti.

Garažna vrata čine 30% vidljivog dela vašeg doma, pa zašto ne iskoristiti mogućnosti da u potpunosti izaberete sami sve sto vam odgovara.

admin 4 posts

No other information about this user.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.